Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@16:16:27 GMT

قیمت‌های نجومی کنسول‌ بازی

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۲۶۸۷

قیمت‌های نجومی کنسول‌ بازی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، با عرضه ایکس‌باکس سری ایکس و اس در تاریخ بیستم آبان‌ماه، انتظار‌ها برای ورود به نسل نهم کنسول‌های بازی بالاخره به پایان رسید و تنها 2‌روز بعد با عرضه رسمی نسخه پنجم پلی‌استیشن جنگ نسل جدید رسما آغاز شد. تا قبل از روز عرضه تمامی توجهات به نکات فنی کنسول‌های جدید جلب شده بود و بازار مقایسه سخت‌افزاری حسابی داغ بود اما بلافاصله پس از عرضه، قیمت کنسول‌ها به سوژه‌ای داغ در سراسر جهان تبدیل شد؛ قیمت‌هایی که برخلاف اعلام رسمی و در بازار آزاد سر به فلک کشید تا خیلی از کاربران برای مدتی قید خرید کنسول‌های نسل جدید را بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره داشت که ایکس‌باکس سری ایکس و نسخه پنجم پلی‌استیشن (دیسک‌خور) با قیمت نهایی 499‌دلار عرضه شده‌اند اما در بازار قیمت‌های متفاوتی دارند. مهم‌تر اینکه باید بدانید کنسول جدید سونی فروش فیزیکی نداشته و تنها کسانی در روزهای ابتدایی به آن دسترسی داشته‌اند که آن را پیش خرید کرده‌اند.

50

شاید بهتر باشد از بازار ایران شروع کنیم، بازاری که پلی‌استیشن در آن برتری خاصی دارد و توانسته کاربران بیشتری را جذب کند. گیمر‌های خوش‌بین فکر می‌کردند در همان روزهای ابتدایی می‌توانند با مبلغی در حدود 30‌میلیون تومان به پلی‌استیشن5  برسند اما عده‌ای هم بودند که قیمت این کنسول در روزهای ابتدایی عرضه را بالاتر از این تخمین می‌زدند. در نهایت پیش‌بینی دسته دوم درست از آب درآمد و PS5 با رقم نجومی 50‌میلیون تومان خودش را به بازار ایران رساند. پس از گذشت چند روز قیمت این کنسول به 45 و در نهایت به 40‌میلیون تومان رسید و افت دیگری نداشت. شاید شما هم از آن دست افرادی باشید که در شبکه‌های مجازی با آگهی‌هایی 25یا 30میلیون تومانی برای خرید PS5 روبه‌رو شده باشید اما بررسی‌های ما نشان می‌دهد تقریبا تمام این آگهی‌ها واقعی نبوده است!

40

حالا که در جریان قیمت کنسولی مثل PS5 در ایران قرار گرفتید، شاید دوست داشته باشید بدانید چند کنسول در روزهای ابتدایی سر از تهران و دیگر شهرهای بزرگ درآوردند. بررسی‌های ما نشان می‌دهد روی هم رفته چیزی در حدود 40 تا 50دستگاه PS5 در هفته‌های ابتدایی عرضه وارد ایران شده که تقریبا نیمی از آنها به پایتخت رسیده است. پیش‌بینی می‌شود این تعداد کنسول زیر 40‌میلیون تومان در بازار ایران معامله نشده‌اند.

20

حالا گیمر‌های ایرانی چقدر باید صبر کنند تا کنسولی مثل PS5 را با قیمتی منطقی خریداری کنند؟ بررسی‌های ما نشان می‌دهد قیمت کنسول تا آخر آذر به رقمی در حدود 20‌میلیون تومان می‌رسد و تا آخر دی می‌توان کنسول را با قیمت واقعی‌اش در ایران خرید. البته تمام اینها در شرایطی است که قیمت ارزهای بین‌المللی تا دی‌ماه تغییر چندانی نداشته باشد و سیر صعودی پیدا نکند.

1500

اگر گیمر نباشید و خبرهای دنیای بازی را دنبال نکنید، فکر می‌کنید بازار سیاه کنسول‌های نسل جدید فقط در ایران راه افتاده است اما اصلا اینطور نیست. طبق بررسی‌های انجام شده در روزهای ابتدایی کنسول PS5 در اروپا با قیمتی در حدود 1250یورو و در آمریکا با قیمتی در حدود 1500دلار به فروش گذاشته شده است. البته این ارقام مربوط به آگهی‌های فروش کنسول در سایت‌های مختلف بوده و نمی‌توان متوجه شد آیا در نهایت معامله‌ای با این ارقام اتفاق افتاده یا خیر.

   رکوردی برای تازه‌وارد سفید

براساس گزارشی که سایت گیمز رادار منتشر کرده، PS5 در روز عرضه 1.‌2 تا 5.‌2 میلیون واحد فروش رفته تا به رکورد پرفروش‌ترین لانچ تاریخ تمام کنسول‌ها دست پیدا کند. براساس این گزارش، بخش عمده‌ای از این فروش که شامل 3. 1 تا 6. 1 میلیون واحد می‌شود مربوط به بازار آمریکای شمالی است که مهم‌ترین بازار برای فروش محصولات وابسته به ویدئو گیم محسوب می‌شود. از سوی دیگر حدود ۹۰۰هزار واحد PS5 در نقاط دیگر جهان فروش رفته که بخش بزرگی از آن (حدود ۶۰۰هزار واحد) متعلق به بازار اروپاست. باید به این نکته توجه کرد که به‌خاطر محدودیت‌هایی که سونی به‌خاطر پاندمی ویروس کرونا برای عرضه پلی‌استیشن 5 با آنها روبه‌رو بوده، تعداد پلی‌استیشن پنج‌هایی که به بازار عرضه شده‌اند تا به امروز عدد محدودی بوده و به همین‌خاطر حتی این امکان وجود داشت که کنسول جدید این کمپانی ژاپنی بتواند رکورد بهتری را هم به نام خودش ثبت کند. هنوز گزارشی از میزان فروش ایکس باکس سری ایکس و سری اس در روز عرضه در دسترس نیست و چند سالی می‌شود که مایکروسافت هم دیگر گزارش‌های مربوط به میزان فروش کنسول‌های ایکس باکس را منتشر نمی‌کند اما تخمین‌ها حاکی از این هستند که PS5 حدود ۲ برابر ایکس باکس‌های جدید در زمان عرضه فروش رفته است.

   باز هم کرونا!

کرونا روی خیلی از مسائل تأثیرش را گذاشته و شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از دلایلی که باعث تولید کم PS5 در عرضه اولیه‌اش شده، همین ویروس بوده است! خود سونی از مدت‌ها قبل اعلام کرده بود به‌دلیل شیوع کرونا در سراسر جهان نمی‌تواند مانند نسل قبل عرضه اولیه داشته باشد. آماری که به‌تازگی منتشر شده نشان می‌دهد 130‌هزار PS5 در عرضه اولیه ژاپن به فروش رسیده و این در حالی است که  در عرضه اولیه PS4، شرکت سونی 300‌هزار نسخه را در اختیار کاربرانش قرار داد. همین اختلاف 170‌هزار تایی نشان می‌دهد کرونا با صنعت گیم چه کرده و چه ضربه‌ای به گیمر‌های دنیا زده است.

   بی‌خیال دلار؛ فقط درهم

در ایران خیلی‌ها قیمت نسل نهمی‌ها را با قیمت دلار حساب می‌کنند تا ببینند بالاخره چه زمانی به کنسول مورد علاقه خود می‌رسند اما بد نیست بدانید قیمت درهم بیشتر از هر موضوعی برای گیمر‌های ایرانی اهمیت دارد. به هر حال اکثر کنسول‌ها و لوازم جانبی‌شان از امارات وارد ایران می‌شوند و برای رسیدن به قیمت  واقعی کنسول باید قیمت درهم را زیرنظر گرفت. در حال‌حاضر و در بازار سیاه، PS5 با قیمتی در حدود 4000درهم معامله می‌شود اما براساس اعلام سونی این کنسول باید با قیمت 2100درهم در اختیار گیمر‌ها قرار بگیرد. پس اگر درهم را 7‌هزار تومان درنظر بگیریم، کنسول جدید سونی در بازار سیاه امارات با رقمی در حدود 28‌میلیون تومان معامله می‌شود و با رقمی در حدود 15‌میلیون تومان به افرادی رسیده که کنسول را پیش‌خرید کرده‌اند. حالا به این ارقام سود‌های عجیب وارد کننده‌ها را هم اضافه کنید تا ببینید چرا گیمر‌ها برای رسیدن به نسل نهمی‌ها باید حداقل تا آخر دی‌ماه منتظر بمانند.

قدیمی‌ها کنار نمی‌روند

هر چند صنعت گیم وارد نسل نهمش شده اما این به‌معنای پایان بازار نسل هشتمی‌ها در بازار جهان و مخصوصا ایران نیست. تجربه نشان داده حداقل در ایران پس از تغییر نسل، قیمت‌های کنسوهای نسل قدیم نه‌تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه کمی بیشتر هم می‌شود. دلیل این موضوع هم چیزی نیست جز بالا بودن قیمت‌های کنسول‌های نسل جدید که برای خیلی‌ها مورد پذیرش نیست.

اتفاق قابل پیش‌بینی

با مروری بر این اعداد و ارقام که تعداد زیادی از گمیر‌های داخلی را از خرید نسل نهمی‌ها ناامید کرده، به اصل ماجرا می‌رسیم و اینکه چرا اصلا باید برای کنسول‌های بازی بازار سیاه درست شود. شاید عجیب باشد اما این اتفاق توسط کارشناسان و حتی خود گیمر‌ها قابل پیش‌بینی بوده و اصلا اتفاق عجیبی نیست، همانطور که در نخستین روزهای عرضه PS4 هم چنین بازار سیاهی درست شد و پس از مدتی قیمت‌ها شکل واقعی به‌ خود گرفت. عده‌ای اعتقاد دارند نجومی شدن قیمت‌ها در روزهای ابتدایی، سیاستی است که خود شرکت‌های سازنده در پیش می‌گیرند تا نام کنسول‌شان بیشتر بر سر زبان‌ها بیفتد. از همین‌رو آنها در عرضه اولیه تعدادی محدود از کنسول‌هایشان را به بازار می‌فرستند تا به اهداف خودشان برسند. در مقابل عده‌ای هم هستند که نقش تعدادی از خریداران یا به‌اصطلاح دلالان را در این امر تأثیر‌گذار می‌دانند. به هر حال هیچ شخصی برای خرید تعداد بالای کنسول PS5 محدودیت نداشته و همین امر باعث شده تعداد زیادی از کنسول‌ها سر از بازار دربیاورند. با وجود این عده سومی هم وجود دارند که معتقدند این اتفاق کاملا عادی است، چراکه شرکتی مثل سونی با سخت‌افزارهایی که در اختیار دارد حتی اگر می‌خواست هم نمی‌توانست در روزهای ابتدایی کنسول‌های زیادی را به بازار بفرستد و همین موضوع دلیل اصلی به راه افتادن بازار سیاه بوده است.

پربیننده ترین خرید بدون کارت از سال آینده؟ قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ +جدول قیمت انواع لپ تاپ‌های محبوب بازار +جدول قیمت روز موبایل اپل +جدول با ۶میلیون چه موبایلی می‌توان خرید؟ +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کنسول بازی گیمر پلی استیشن کنسول بازی پلی استیشن کنسول بازی مایکروسافت سهام عدالت روزهای ابتدایی عرضه اولیه میلیون تومان نشان می دهد پلی استیشن بازار سیاه ایکس باکس پیش بینی نسل جدید کنسول ها قیمت ها گیمر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه یا چای؟ همون همیشگی!

باریستایی در صفحه‌اش با صاحبان مشاغل مختلف که برای خوردن قهوه به کافه می‌روند شوخی می‌کند و بازدید‌های میلیونی می‌گیرد. پربازدیدترین پست او «انتقام از کارمند بانک» است که ۲۲.۸ میلیون بازدید داشته. گذشته از وجه طنز و سرگرمی محتوا‌هایی که درباره کافه و قهوه خوردن تولید می‌شود؛ خودِ رواج قهوه و پرطرفدارشدن دوباره این نوشیدنی پدیده قابل بررسی است. نوشیدنی‌ای که در دوران صفویه تا عهد ناصری محبوبِ ایرانیان بود و در قهوه‌خانه‌ها -که مکانی برای جمع‌شدن طبقات مختلف مردم بود- سرو می‌شد.

به گزارش فرهیختگان، ۱۴۸ میلیون دلار، میزان واردات قهوه ایران در سال ۱۴۰۲ است که به گفته گمرک ۷۵ درصد افزایش داشته است. علی زعفری نایب‌رئیس اتحادیه کافی‌شاپ‌داران تهران می‌گوید در ۳ سال اخیر ۱۵۰۰ مجوز برای انواع مختلف قهوه‌فروشی‌ها در تهران صادر شده. این آمار‌ها از بزرگ‌شدن بازار قهوه در سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

رد بزرگ شدن بازار قهوه را می‌توان از سبک زندگی شهری هم گرفت. جایی که حالا در بسیاری از خانه‌ها قهوه‌ساز برقی و عصاره‌گیر به یک وسیله رایچ تبدیل شده، دکه‌های خیابانی اسپرسو و لته می‌فروشند، کافه‌هایی که انواع قهوه را باترکیب‌های مختلف سرو می‌کنند. رئیس انجمن قهوه ایران درباره افزایش عرضه و به طبع آن رواج قهوه در ایران می‌گوید: «در سال‌های گذشته تجهیزات مربوط به قهوه در ایران زیاد نبود و قهوه‌های فرآوری‌شده اغلب وارداتی بود. وقتی تولید و فرآوری قهوه بومی و در داخل کشور انجام شد، به همان نسبت هم عرضه آن زیاد شد، به طوری که در حال حاضر در خیلی از دکه‌ها اسپرسو هم سرو می‌شود. قهوه دیگر کالای لوکس نیست، چرا که در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود.»

در حقیقت آنچه دارد اتفاق می‌افتد بیشترشدن قهوه‌خور‌ها و عرضه‌کنندگان قهوه است. از طرفی جوان‌تر‌ها بخشی از فراغت‌شان را در کافه‌ها می‌گذراند و افرادی که در طول روز مشغول کار هستند برای سرحال شدن قهوه می‌خورند. از طرف دیگر واردات قهوه و تجهیزات مربوط به آن با افزایش تقاضا بیشتر شده است. حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران می‌گوید: «نسل جوان از قهوه استقبال کردند و به نوعی سنت و شاید تعصب نسل گذشته نسبت به چای شکسته شده و دهه هفتاد و هشتادی‌ها بیشتر قهوه‌خور هستند.»

بیش از یک قرن پیش در ایران هنوز قهوه قجری از سکه نیفتاده بود. تا اواسط دوره ناصری چای گیاهی بود که در چین و هند یافت می‌شد و در میان اشراف قاجار رواج داشت. از اواسط دوره ناصری تا ۱۲۵۰ شمسی مصرف چای در ایران زیاد شد و جای قهوه را گرفت؛ طوری که «مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامه‌اش می‌نویسد: «ایرانیان خیلی چای می‌نوشند و چای را واقعاً خیلی شیرین مصرف می‌کنند». طرفه آن‌که تا دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه چای در ایران کشت نمی‌شد و چای ایرانی‌ها وارداتی بود.

اولین‌بار «محمدخان قاجار قوانلو»، کنسول ایران در هند به‌خاطر شباهت آب‌وهوای مزارع چای هند با گیلان تصمیم به کشت چای در ایران گرفت. او در یادداشتی می‌نویسد: «می‌روم دنبال چای... ان‌شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند. علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان [معادل ۵ میلیون تومان؛ هر کرور معادل ۵۰۰ هزار]برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند».

او با آوردن ۳هزار بوته و مقدار زیادی بذر چای و کاشت آن در لاهیجان و تشویق محلی‌ها به پرورش چای از دربار لقب «کاشف‌السلطنه» گرفت. از زمان کاشف‌السطنه تا امروز را می‌توان به صورت استعاری عصر چای در ایران دانست، اما با توجه به تغییرات سبک زندگی شهرنشینان و رونق‌گرفتن بازار قهوه‌ها و قهوه‌ساز‌ها احتمالا دوران قهوه بار دیگر دارد شروع می‌شود و قهوه جای خود را بین نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • رصد و پایش بازار لاستیک خودرو در یاسوج
  • کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • مصیبت جدید مستاجران؛ قیمت نجومی کارتن موز!